Pogodna jesień

"Czy jest coś bardziej przyjemnego niż starość otoczona młodością, która chce się czegoś nauczyć?"

Cyceron

Poniżej zamieszczamy publikacje wydane w ramach projektu Pogodna jesień, współfinanswanego ze środków Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na Rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2012 - 2013:

logo_mpips[1].jpg

Pogodna jesień. Minipodręcznik ciekawego człowieka, czyli wiek bez barier.

W podręczniku znajdą Państwo najlepsze przepisy naszych babć, z którymi mieliśmy przyjemność prowadzic warsztaty kulinarne. Poznacie też niesamowitych ludzi w wieku 60+, którzy swoją postawą pomimo upływu czasu, wciąż nas inspirują, pobudzają do działania czy do zastanowienia się nad własnym życiem.

Pogodna jesien - materiały edukacyjne dla nauczycieli

Tutaj znajdą Państwo 10 plansz, zawierających materiał do nauczania o starzeniu się z przykładami ćwiczeń do wykorzystania na zajęciach. Na pierwszej stronie każdej z plansz znajduje się zdjęcie z realizacji projektu z załaczonym cytatem, które można wykorzystać jako wystawę tematyczną.

Lista plików