Leśny uniwersytet malucha

Jest takie magiczne miejsce, gdzie z maluchami podążamy ścieżkami przygód. W Kostrach Noskach maleńkiej wsi w gminie Nowe Piekuty działa Niepubliczny Klub Dziecięcy Akademia Malucha, który wziął udział w Leśnym uniwersytecie malucha! To właśnie  te szkraby przeżyły wakacyjną przygodę w lesie! Tak, w lesie! Las odwiedziliśmy 15 razy i każdy wyjazd był pełen wrażeń. Co można robić w lesie z maluchami? Czasami wystarczyła butelka, czasem potrzebowaliśmy farb i pędzelków albo kleju czy taśmy, ale zawsze wracaliśmy do zabawy patykami, szyszkami, gałęziami, leśnym runem… Intuicyjnie podążałyśmy za dziećmi, pokazywałyśmy im różne aktywności, pozwalałyśmy na własną twórczość i dawałyśmy przestrzeń do samodzielności. Bo właśnie takie były założenie naszego Leśnego Uniwersytetu Malucha. Jednak to nie wszystko. Przed nami część zajęć sensorycznych inspirowanych przyrodą i eksperymentami :) Do zobaczenia!

Fotorelacje znajdą Państwo na profilu klubu dziecięcego https://www.facebook.com/klubmaluchakostry w okresie czerwiec - wrzesień 2020 :)

Projekt „Leśny uniwersytet malucha” realizowany jest dzięki grantowi finansowemu z Funduszu Naturalnej Energii. Organizatorem konkursu jest Operator Gazociągów Przesyłowych GAZ-SYSTEM S.A., a Partnerem Konkursu jest Fundacja „Za górami, za lasami”. Projekt realizuje Fundacja Larus.

Zdjęcia: Dominika Perkowska (Stowarzyszenie Pomocy Szansa) i Fundacja Larus

logo_projekt_popr[1].jpg