• Przedszkole na deskach - pierwsze warsztaty

Dnia 31 marca 2017 roku w Pzredszkolu Nr 1 w Łapach odbyły sie pierwsze warsztaty tetaralne w ramach projektu Przedszkole na deskach. Wzięły w nich udział wszytskie grupy 3- i 4-latków.

• Czy rycerzem się bywało, czyli mali poszukiwacze historii

W dniach 17-18 października 2016 ruszyliśmy na poszukiwania rycerzy w ramach projektu "Czy rycerzem się bywało, czyli mali poszukiwacze historii". Szukaliśmy w Toruniu, Malborku i Grunwaldzie. Zobaczcie sami!

• Wirtualna wystawa rysunków przedszkolaków o zmianach klimatu

Zapraszamy do obejrzenia wirtualnej wystawy prac plastycznych przedszkolaków o zmianach klimatu, które powstały pod czujnym okiem babć z Domu Dziennego "Senior Wigor" w Łapach. Rysunki zostały opatrzone opisem merytorycznym. Wystawa jest już ostatnim działaniem w ramach projektu "Klimatczni dziadkowie i wnuki, czyli o klimacie na wesoło".

Niniejszy materiał został sfinansowany ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Za jego treść odpowiada wyłącznie Fundacja Larus.

• Klimatyczni dziadkowie i wnuki cz. 10

6 lipca 2016 rok. Ostatnie spotkanie dzieci z Przedszkola Nr 1w Łapach z seniorami z Domu Dziennego "Senior Wigor" w Łapach w ramach projektu "Klimatyczni dziadkowie i wnuki, czyli o klimacie na wesoło".

• Klimatyczni dziadkowie i wnuki cz. 9

4 lipca 2016 rok. Kolejne spotkanie dzieci z Przedszkola Nr 1w Łapach z seniorami z Domu Dziennego "Senior Wigor" w Łapach w ramach projektu "Klimatyczni dziadkowie i wnuki, czyli o klimacie na wesoło".

• Klimatyczni dziadkowie i wnuki cz. 8

29 czerwca 2016 rok. Kolejne spotkanie dzieci z Przedszkola Nr 1w Łapach z seniorami z Domu Dziennego "Senior Wigor" w Łapach w ramach projektu "Klimatyczni dziadkowie i wnuki, czyli o klimacie na wesoło".

• Klimatyczni dziadkowie i wnuki cz. 7

27 czerwca 2016 rok. Dzieci z Przedszkola Nr 1 w Łapach z seniorami z Domu Dziennego "Senior Wigor" w Łapach na warsztatach w Ośrodku Edukacji Leśnej Cyraneczka w ramach projektu "Klimatyczni dziadkowie i wnuki, czyli o klimacie na wesoło".

• Klimatyczni dziadkowie i wnuki cz. 6

22 czerwca 2016 rok. Ostatnie spotkanie dzieci z Niepublicznej Szkoły Podstawowej w Daniłowie Dużym i Ośrodka Rehabilitacyjno - Edukacyjno - Wychowawczego Stowarzyszenia Pomocy Szansa z seniorami z Domu Dziennego "Senior Wigor" w Łapach w ramach projektu "Klimatyczni dziadkowie i wnuki, czyli o klimacie na wesoło".